Flexiva logo
Yüksek kalite bilinci
Yüksek müşteri memnuniyeti
Yeni teknolojilere adaptasyon

Neden Tam Esnek Hava Kanalları Daha Avantajlı?

Hava akışını sağlamak amacıyla kullanılan hava kanallarının “tam esnek” yapıda olması, “yarı esnek” yapıda olanlar karşısında, yatırımcı ve kullanıcılarına bazı avantajlar sunmaktadır.

Esneme kabiliyeti

Bunların başında, bükülme, kıvrılabilme kabiliyetinin daha yüksek oluşu gelmektedir. Bu nedenle monte edileceği her tür alana uyum sağlayabilmektedir. Böylelikle yarı esnek kanallara kıyasla kullanım alanları çok daha fazladır.

Bağlantı noktalarının esnekliği

Tam esnek hava kanallarında bağlantı, çelik teller ile yapıldığından esneme ve uzama özelliği vardır. Bu nedenle istenmeyen ani ortam koşulları karşısında bağlantı noktaları, daha iyi bir mukavemet gösterebilir, hassasiyet gerektiren noktalarda da rahatlıkla uygulanabilmektedir. Buna karşı yarı esnek hava kanalları, bağlantı yapısının sert ve esnetilemez yapıda olmasından dolayı ölçüsü sabittir, esneme ve uzama kabiliyeti bulunmamaktadır.

Mekanik sorunların önlenmesi

Yüksek esneme kabiliyeti, mekanik problemleri azaltır. İşletme esnasında istenmeyen koşullar karşısında, daha rijit yapılı malzemeler, daha çabuk hasar görebilir ve işlevini yitirebilir. Yarı esnek hava kanalları, bağlantı noktalarının sert olması sebebiyle çok fazla kıvrılma işlemi gerçekleştiğinde; zamanla alüminyum dökülmelerine ve mekanik problemlere yol açabilir. 

Üretim ve hammadde maliyeti 

Tam esnek hava kanallarında kullanılan malzeme ve hammaddelerin maliyeti çok daha uygundur. Buna paralel olarak üretim maliyetleri de daha düşüktür. Bu sebeple hava akışının sağlanması çok daha uygun fiyatlara gerçekleşmektedir. Oysa yarı esnek hava kanallarında kullanılan malzeme ve hammaddelerin de üretimin de maliyeti daha yüksektir. Bu fiyat farkları, ürünlerin satış fiyatlarına yansımaktadır.

Satın Alma Maliyeti ve Rekabetçilik

Üretim, hammadde ve malzeme maliyetlerinin hava kanallarının satış fiyatını etkilemesinin yanı sıra “düşük rekabetçilik”, ürünlerin satış fiyatları üzerinde etkili olabilmektedir. 

Tam esnek hava kanalı üreticisi, yarı esnek kanallara göre çok daha fazladır. Daha yüksek rekabetçiliğe sahip bir alanda fiyatlar, müşteri lehine olmaktadır. Yani fiyat rekabetinden dolayı yarı esnek kanallara göre çok daha uygun fiyatlara satılmaktadır. Az sayıda firma tarafından üretilen yarı esnek hava kanallarının düşük rekabetçiliği, fiyatlarının daha yüksek olabilmesine yol açabilmektedir.

Tüm Haberler

Ankara Sincan Devlet Hastanesi’nde Exiva

Ankara Sincan 480 Yataklı Devlet Hastanesi ve 90 Ünite Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Ankara-Ayaş yolu üzerinde 87.694 metrekare arsa üzerine inşa edildi. Toplam 110.000 metrekare kapalı alana sahip olan hastane kompleksi; 5 katlı 82.375 metrekarelik ana hastane binası, 3 katlı 15.850 metrekarelik ağız diş sağlığı merkezi ve 4 katlı 911 araçlık 15.986 metrekarelik otopark binasından oluşuyor.

Detaylar
Fas’ta Flexiva’nın Yıldızı Yükseliyor

Fas ve Türkiye arasında 2006 yılında Serbest Ticaret Anlaşması'nın yürürlüğe girmesinin ardından, ikili ülke arasındaki ticari ilişkiler büyük ivme kazanarak 2018 yılında Türkiye’nin ticaret hacmi 2,7 milyar ABD Doları'nı aştı.

Detaylar
Uluslararası Havalimanlarında SKY Serisi Tercih Ediliyor

Kuzey Körfez'de bulunan ve Orta Doğu'nun en önemli aktarma merkezlerinden birisi olan 14 milyon yolcu kapasiteli Bahreyn Uluslararası Havaalanı, genişleme projesi çerçevesinde mevcut terminalin boyutu ikiye katlandı, havalimanı stant ve köprü sayısı artırıldı. 

Detaylar
Neden Tam Esnek Hava Kanalları Daha Avantajlı?

Hava akışını sağlamak amacıyla kullanılan hava kanallarının “tam esnek” yapıda olması, “yarı esnek” yapıda olanlar karşısında, yatırımcı ve kullanıcılarına bazı avantajlar sunmaktadır.

Detaylar

"Flexiva, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde, TS EN 13180 standardına uygun olarak üretilmekte ve belgelendirilmektedir. Flexiva ürünlerinin kalitesi, üretim tesisi içinde bulunan Test Laboratuvarında gerekli tüm testlerin uygulanmasıyla güvence altına alınmıştır. Flexiva ürün ailesi, alanında Türkiye’nin en güçlü Ar-Ge’si tarafından; kalite, sağlamlık, rekabetçi fiyat, çevre ve insan sağlığına duyarlılık, uygulama kolaylığı, hızlı teslimat gibi kriterler gözetilerek geliştirilmektedir. Bu sürecin kanıtı olarak, uluslararası patentlere sahip, yaratıcı yenilik taşıyan ürünlere sahiptir."